Gävle har äntligen fått en östafrikansk restaurang, det innebär alltså mat från Etiopien/Eritrea. Jag kände mig som ett glatt barn när jag och älskade hustrun gick från Brynäs ner på stan, detta var dagen då jag skulle få njuta av Injera med alla goda tillbehör i Gävle.
På grusgången hemma passade jag på att beundra ett par penséer som strävsamt växer i vårt grus, imponerande.
När vi väl var framme på East Africa, det ligger i gamla “Lucky Bar’s” lokaler på Hattmakargatan 4C här i Gävle.
Jag och söta hustrun är nu vana vid den Etiopiska/Eritreanska maten, så vi var spända på hur kvalitén kunde vara på detta nya vattenhål i Gävle.
Maten beställdes och kom in efter en liten stund, förväntan var stor. På bilden nedan kan man se min mat, i botten Injera och sedan maten utlagd uppå.
Jag var mycket nöjd med min rätt, hustrun hade nog önskat en mer mix-talrik, men var nöjd ändå.
Injeran hade en mycket god syrlighet, något som jag själv inte lyckats få fram under alla de gånger som jag själv lagat Etiopisk festmåltid. Smårätterna var bra balanserade, kanske lite milda i kryddningen, men riktigt bra.
Vi kommer garanterat komma tillbaks till East Africa, det är väl värt ett besök.
Go’Kväll!
Ser fram emot att prova maten här. Christian
Superb mat. Jag är gift med en etiopiska och har varit i Etiopien 2 ggr. Den etiopiska maten där var och är ju förstås oöverträffad.
Året var 1990.
Vi gifte oss i Addis Abeba den 21/1 1990, så vi firade 30 år i år.