Hustrun har fått i uppdrag att hitta en för henne ny grönsak att äta denna veckan, det är nu inte helt enkelt då vi provat i princip allt som finns att uppbringa i grönsaksväg, men två idéer har vuxit fram. Den ena är svartrötter och nästa är pumpa. Sagt och gjort så har vi letat på ett recept på indisk pumpagryta.
Så långt allt väl, men det var ett par ingredienser som vi inte hade hemma, ena var Garam Masala, nästa var Hing, nå, Gävle har en hel del asiatiska och orientaliska mataffärer så vi hade goda förhoppningar på att detta skulle gå att lösa.
Vi gav upp nånstans efter att vi besökt ca 6-7 affärer, nu var det inte helt bortkastat, för vi hittade massa annat kul, bland annat en del chillipastor, ghee, kryddor och hel tamarind, så något nöjda var vi ändå.
Huvudingrediensen, dvs en pumpa, det hade vi som plan att fixa på vanliga ica-butiken, och som av en händelse så hittade vi även där garam masala. Enda ingrediensen som vi saknade var nu hing, men vi beslutade snabbt att vår rätt inte behövde denna ingrediens 🙂
Slutresultatet var mycket lyckat, blir garanterat fler tillagningar av denna rätten. Receptet, ja det hittar du på: http://amyspieceofcake.blogspot.com/2011/11/indisk-pumpagrytapumpa-shaak.html
Enda som saknades i receptet var när pumpan skulle ner i grytan, men jag kan avslöja att den skall ner i samband med vattnet 🙂
Hej Hopp!
Låter gott ! Är det säsong för pumpa nu, fanns den i vanliga matbutiken?
Jag brukar hitta pumpan på vår Ica Maxi, har inte sett pumpa på nån av de mindre mataffärerna. Egentligen är väl säsongen på hösten, men det mesta går ändå att få tag på. /Stefan
OK
Hittade pumpan på Maxi, beslöt mig dock för att göra soppa ist.
Btw, hur har söta frun blivit en sån mästare på spelen på fejan?
hälsa