Bajsbollar, eller egentligen så heter de Chokladbollar, men inte [såna vi inte får säga längre], utan dessa bakas i ugnen och är försvinnande goda, så för att inte förväxla dem med [såna vi inte får säga längre] så kallar jag dem för bajsbollar.
Nåväl, till verket, detta är rätt enkelt att bygga, tag fram alla ingredienser, för det är dumt att starta utan att ha allt hemma.
Det som behövs är Mjöl, Smör/Margarin, Socker, Vaniljsocker och Kakao.
Vi inriktar oss på att göra en sats på 60 bollar, för att få till det skall följande blandas ihop i en bunke.
1 msk Vaniljsocker
200 gram Smör eller Margarin
1 dl Kakao
4 dl Vetemjöl
2½ dl Socker
Sen är det bara att köra krattan ner i bunken och knåda på till de blir en helt homogen deg, det tar ca 5-10 minuter innan allt är klart.
Sen blir det rullande av bollar, på plåt som jag täckt med smörpapper så gör jag bollar stora som köttbullar, det tar en stund, men med lite vin till så går det galant.
Sen åker hela härligheten in i ugnen, 50 grader skall det vara, japp, det är låg temperatur, men så skall det vara. Plåten med bollarna skall stå i 2 timmar i ugnen, sen stänger man av värmen, och plåten får stå över natten i eftervärmen.
Det var allt, jag kan lova att dessa bollar kommer att ha en rykande åtgång!
Hm, blir dom som småkakor då? Tycker iaf det är skönt att ugnen är diskad 🙂
Mjae, de blir lixom smälta-i-munnen-goda-och-omöjligt-att-sluta-äta.
Så bara att baka, detta är en given succé!
Funka kavringen förresten?
Tack för receptet, vill minnas att de smakar gudomligt ! Ska baka dem imorgon
Hälsa hem
Kram V
Kavringen blev riktigt bra så det tackar vi för. Får bli bajsbollar snart med 🙂